Altea acull la Copa d’Espanya de 420

Altea acull la Copa d’Espanya de 420

El Club Nàutic d’Altea ha sigut la seu designada per la Real Federació Espanyola de Vela per a l’organització de la Copa d’Espanya de 420 2019, una de les competicions de vela lleugera més importants de tot el panorama nacional, que al costat del Campionat d’Espanya definirà les places dels representants nacionals en el Campionat d’Europa (Alemanya) i en el Campionat del Món (França) al juliol de 2020.

Un total de 186 regatistas de tot el territori nacional es donaran cita a Altea els pròxims dies 31 d’octubre al 3 de novembre. Cada comunitat autònoma té assignades un nombre de places a les quals només accedeixen els millors esportistes. Seran 15 les federacions autonòmiques que participaran enguany en la Copa d’Espanya de 420 d’Altea.

L’esdeveniment estarà patrocinat per l’empresa Dictum Advocats, l’Hotel Kaktus Albir, Sailing Cuack i l’empresa de roba esportiva personalitzada STT Sport.

El Club Nàutic d’Altea al costat de l’empresa Saling Cuack han organitzat un desafiament fotogràfic en Instagram. Cada jornada de regata es donarà a conéixer el desafiament fotogràfic del dia i tots els regatistas podran participar pujant la seua millor foto a Instagram a través de l’etiqueta #desafio420Altea. Sailing Cuack té preparat premis de material esportiu nàutic que s’entregaran el diumenge en el lliurament de trofeus.

Equips procedents de tot el territori nacional comencen aquests dies a arribar a Altea per a entrenar en la badia i conéixer el camp de regates.

La Federació Andalusa, la Balear, la Canària, la Catalana, la Comunitat Valenciana i la Gallega comptarà amb 20 places. Murcia assistirà a la Copa amb 10 regatistas, la Federació Basca amb 5, la Madrilenya, la De Melilla i Càntabra amb 3 i la Federació Navarresa amb 2 esportistes.

Un total de 6 embarcacions i 12 regatistas del Club Nàutic d’Altea seran els encarregats de representar a la localitat d’Altea en aquests nacionals.

El dijous 31 d’octubre a les 19.30 hores tindrà lloc la presentació de la Copa a la terrassa exterior de l’edifici social del Club Nàutic d’Altea. Un acte al qual assistirà l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, el regidor d’esports Pere Barber i el president del Club Nàutic d’Altea José Román Zurutuza.

Aqueixa mateixa vesprada es donarà a conéixer el trofeu que s’entregarà als guanyadors de la Copa, un secret guardat fins al moment de la presentació. El reconegut pintor alteano, Tachi, presentarà la seua obra en aquesta inauguració de l’esdeveniment, un quadre de gran format, de dos metres per un metre, les còpies del qual s’entregaran als tres primers classificats de cada categoria.

La presentació acabarà amb un sopar bufet per a tots els assistents oferida pel restaurant del Club Nàutic d’Altea, Bon Vent.

Les proves donaran començament el divendres dia 1 de novembre amb el primer senyal d’atenció de proves a les 12.00 hores i continuaran dissabte i diumenge al matí. Un màxim de 9 proves són les programades perquè els millors especialistes de 420 de tot el territori nacional es mesuren en el camp de regates.

L’esdeveniment es tancarà el diumenge amb el lliurament de trofeus que tindrà lloc en la zona de varadero del Club Nàutic d’Altea.

La regata podrà seguir-se en la web del Club Nàutic d’Altea i en les seues xarxes socials; facebook, instagram, twitter i youtube a través de l’etiqueta #copa420altea.