Alejandro Fresneda i Javier López es proclamen campions d’Europa Màster de Snipe

Alejandro Fresneda i Javier López es proclamen campions d’Europa Màster de Snipe

Després de tres jornades de competició en el mar i molta animació en terra, concloïa hui en el Real Club Nàutic de València el Campionat d’Europa de Snipe Màster, que ha reunit els equips més destacats d’aquesta classe de vela lleugera amb dos tripulants en categoria Màster.

Amb una actuació impecable que els ha mantingut al capdavant de la classificació en tot moment, els d’Almeria Alejandro Fresneda i Javier López s’han fet amb el títol absolut, seguits dels lusitans Tiago Roquette i Dries Crombe i amb la tercera plaça per a la parella formada per José Luis Maldonado i Alexandre Tinocco, del RCN València.

Patrons majors de 45 anys
El requisit per a prendre part en aquesta competició de categoria Màster era que el patró fora major de 45 anys i que la suma de les edats dels dos tripulants fora sempre superior als 80 anys. A més del títol absolut, la regata compta amb les categories Apprentice Màster, amb patrons majors de 45 anys, Màster, amb patrons majors de 55 anys, Grand Master, majors de 65 anys i Legend Màster, de més de 75 anys.

Última jornada amb vent tèrmic
Després de dues jornades de vents suaus i meteorologia inestable, el sol feia hui la seua aparició en el camp de regates valencià per a les sèries finals, assegurant el preuat vent tèrmic del sud-est, que ha bufat amb una intensitat que ha anat des dels 8 nusos de l’inici de la primera prova als 17 del final de la segona. La flota s’ha dividit en dos grups, Or i Plata, per a disputar dues proves consistents en sengles recorreguts sobrevent – sotavent, que confirmarien als vencedors del títol europeu en les diferents categories.

Fresneda i López: domini i victòria
Els regatistas del Club de mar d’Almeria, Alejandro Fresneda i Javier López, que no han baixat del cap de la taula durant tot el campionat, signaven hui el seu pitjor resultat, una cinquena plaça que s’han descartat i un tercer en l’última prova, que els han confirmat com a campions absoluts i en categoria Aprentice Màster. Els portuguesos Tiago Roquette i Dries Crombe, de We Do Sailing, han sabut conservar la segona posició durant tota la regata, i després de descartar la seua pitjor marca en la primera manga de hui, es porten la plata tant en categoria absoluta com en la de més de 45 anys. La tercera posició en ambdues també s’ha mantingut en mans del José Luis Maldonado i Alexandre Tinocco, del RCN València.

Fernando Rita i Juan Magro, campions Màster
Els regatistas del Club Marítim de Maó, Fernando Rita i Juan Magro han sabut guanyar-li la mà als seus companys de club Damián Borrás i Jordi Triay, alçant-se amb el títol de campió Màster amb la quarta plaça de la taula general. Per part seua, Borrás i Triay són subcampions Màster i cinquens en la general i els italians Alberto Schiaffino i Giuseppe Prosperi es porten el bronze Màster en la 12a posició general.

El trofeu Grand Master es va a Astúries
La categoria Grand Master, reservada als patrons de més de 65 anys d’edat, ha tingut com a vencedors a la parella formada per José Palacio i Francisco Palacio del Real Club Astur de Regates, que han sigut 11é en la general. La segona posició en aquesta categoria ha sigut per a Jorn Faça del RCN Motril, navegant al costat de la cartagenera Esperanza Péreza, i amb els italians Roberto Tozzi i Giuseppe Borelli completant el podi.

José Pérez i José Juan Soriano es porten el Legend Màster
Finalment, els vencedors en la categoria més sènior del campionat, la Legend Màster, els patrons del qual superen els 75 anys d’edat, han sigut els murcians José Pérez i Jorge Juan Soriano, del CN Los Nietos seguits del duo portugués format per Daniel Fins i Cristina Domingos i amb la tercera plaça per als belgues André Callot i Eric Callot.

El lliurament de trofeus ha comptat amb la presència del president del RCN València, Alejandro Fliquete; el comodoro de la Snipe Class International Racing Association (SCIRA), Pierto Fantoni; el vicepresident de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, Rafel Xirivella; el secretari general d’Europa de la SCIRA, Martín Bermúdez i la tresorera Sue Roberts, entre altres autoritats.

El regatista del Real Club Nàutic de València, José María “Nano” Belda, que als seus 85 anys d’edat no ha volgut perdre’s la competició, ha rebut una placa honorífica durant el lliurament de trofeus, que reconeix els seus 75 anys com a soci del club així com la seua llarga trajectòria com regatista de Snipe, classe amb la qual ha aconseguit nombrosos títols.

De fet la prova ha reunit nombrosos membres de la SCIRA que han pogut gaudir juntament amb els regatistas i membres del club valencià del famós “Serious Sailing, Serious fun” de la classe Snipe, que s’ha traduït en un bon nombre d’esdeveniments socials i activitats d’oci en terra.

Declaracions

“Ha sigut impressionant. He estat aturat tres mesos, però tornar i fer un segon és sensacional. L’organització una meravella, cal tornar al Real Club Nàutic de València”, Tiago Roqueette, subcampió d’Europa Màster..

“Hem estat encantats ací, l’organització del campionat ha sigut increïble, i hem estat en la glòria en el RCN València, l’acolliment ha sigut increïble i el camp de regates és sensacional”, Alejandro Fresneda, campió d’Europa Màster.