La flota del ‘Peñón’ posa rumb a de Formentera

La flota del ‘Peñón’ posa rumb a de Formentera

Els 58 vaixells que s’han donat cita finalment en el 31° Trofeu Peñón d’Ifach han posat rumb a l’illa de Formentera, completant així la primera de les dues proves previstes en la regata organitzada pel RCN de Calp. Per davant uns 64 milles nàutiques que es preveuen una mica complicades per les condicions de vent, encara que apunta el ‘part’ a una mejoria ja en la tard-nit de hui dijous i en les proximitats de Formentera.
 
Sobre les 10.00 hores s’ha pogut donar l’eixida amb un escàs vent de 5-6 nusos sobre un eix del 235é (Sud-oest SW) i amb una balisa en les proximitats del Morro de Toix. Una eixida molt agrupada pel comité i navegant el gruix de la flota bastant pegada a terra.
 
Els ‘grans’ han pres les posicions de davant sent Spaniard el primer el prendre la balisa, seguit d’Ítaca IX, Ciutat de Melilla, Foxy Lady, Kalamandurrio i Scampi. Després d’ells ha anat passat la resta de la flota que després d’hissar ‘spi’ s’han anat estirant molt amb les proes apuntant a Marina Formentera.
 
El vent no ha sigut el millor aliat de la flota, almenys fins a complir amb la meitat del recorregut mantenint-se en direcció i intensitat, alguna en algun moment el vent ha caigut fins als 3-4 nusos, però després i després de 7 hores de regates ha tornat a mantindre’s entre els 5 i 7 nusos.
 
Si es mantenen aquestes condicions, els primers vaixells pot ser que arriben entre les 22  i les 24 hores. En aquests moments i amb prop de 8 hores de regata l’alacantí Spaniard (RCR Alacant) lidera la flota, encara que té molt a prop al Swan 75 Alzira-Moraira (CN Moraira) i Ítaca IX (RCN Calp). El grup navega molt estirat i després dels tres vaixells de cap s’ha forma un altre grup format per altres tres vaixells que naveguen junts: Ciutat de Melilla, Limbo III i Volaverunt.   Cal assenyalar la retirada de  Madragora per trencament de la Major quan es trobava en l’equador de la prova, tornant al nàutic de Calp.