El Barbablu del suecano Carlos Pavía s’imposa en la regata de Cullera

El Barbablu del suecano Carlos Pavía s’imposa en la regata de Cullera

Barbablu del suecano Carlos Pavía va ser el guanyador del XIII Trofeu Castell de Cullera que es va disputar dissabte passat al migdia enfront de la costa de Cullera i que va estar organitzat pel club nàutic de la localitat.

La plata va ser per al Slainte dels germans Alejandro i Marcos Grau. Així els dos primers llocs els van ocupar dues embarcacions locals del Club Nàutic de Cullera; mentre que, la tercera posició va ser per a l’Espitos I de Jerónimo Camarena i pertanyent al Club Nàutic d’Oliva.

La jornada es va caracteritzar per un mar pla i un vent una mica irregular, que va variar entre els 4 i els 12 nusos. Carlos Pavía va explicar que, durant l’eixida, el vent va canviar de manera sobtada i això va beneficiar a algunes embarcacions, mentre que a unes altres els va perjudicar.

El camp de regates estava situat entre la Penyeta del Moro, el Faro (on estava la primera balisa) i el Dossel (on estava la segona balisa). Durant tota la prova el Barbablu es va mantindre en primera posició, encapçalant la flota de participants.

Pavía va destacar que “és tot un encant navegar a Cullera” i va agrair al club la bona organització de la regata. Però especialment va voler agrair la participació de molts velers que competeixen tots els mesos en cada regata, encara sabent que els va resultar pràcticament impossible guanyar pel fet que hi ha vaixells millor preparats que uns altres.

En total van participar 14 embarcacions. En la classe 1 va véncer el Sarantín, seguit de la Salada i el Constància II. En la classe 2 va guanyar el Tortooga i per darrere van quedar el Tourane i l’Haddock. I en la classe 3 la classificació coincideix amb la general: Barbablu, Slainte i Espitos I.

Informació – Fotos: CN Cullera