Actualidad Noticias The Ocean Race i SPTCV segellen una aliança amb l´Ajuntament d´Alacant i el Club de Regates per a acollir al juny The Ocean Race Europe

The Ocean Race i SPTCV segellen una aliança amb l´Ajuntament d´Alacant i el Club de Regates per a acollir al juny The Ocean Race Europe

InstitucionalCreuer

20 abr. 2021
Alacant tornarà a ser Port d'Eixida a l'octubre de 2022
Alicante

L'equip de The Ocean Race i Generalitat Valenciana, a través de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), han sumat sinergies amb l'Ajuntament d'Alacant i el Real Club de Regates d'Alacant (RCRA) per a organitzar l'única escala en el mediterrani espanyol d'una nova competició, The Ocean Race Europe, prevista en el Port Alacant del 9 al 13 de juny.

Aquesta competició constitueix un esdeveniment nàutic internacional d'excepció, ja que The Ocean Race Europe és una nova regata de primer nivell, emmarcada en el context de la gran ‘Volta al Món a Vela’, The Ocean Race, el Port d'Eixida de la qual ha sigut Alacant en les últimes tres edicions i tornarà a ser Port d'Eixida a l'octubre de 2022.

En la presentació, aquest dilluns, dels actes organitzatius d'aquesta competició al seu pas per Alacant, han participat la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual. el director executiu de la regata The Ocean Race, Johan Salén, la directora Financera de The Ocean Race, Estefanía Esteve, el director general de Societat Projectes Temàtics (SPTCV), Antonio Rodes i el director adjunt de SPTCV, Rufino Selva, així com la vicealcaldessa d'Alacant i regidora de Turisme, María del Carmen Sánchez, el president del Real Club de Regates d'Alacant (RCRA), Miguel López. La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat que "és una gran notícia" que la competició The Ocean Race Europe haja triat Alacant com a escala i ha recordat el "compromís i l'impuls de la Generalitat amb aquesta iniciativa que portarà el nom d'Alacant per tot el món i que la converteix en focus d'atracció".

"Estem molt satisfets per contribuir des de la Conselleria d'Innovació a impulsar aquesta iniciativa tan important per a la ciutat i per a tota la Comunitat Valenciana i que a més demostra el compromís de la Generalitat amb Alacant, amb els seus sectors econòmics i la seua ciutadania", ha assegurat la consellera. Així mateix, ha avançat que "això ajudarà al sector hoteler, ja que la regata requerirà d'unes 650 places, i també contribuirà a millorar la projecció internacional del turisme de la Comunitat Valenciana". Precisament, els tres sectors més beneficiats amb les anteriors edicions de The Ocean Race van ser el comerç al detall, la restauració i l'hostaleria, que van aglutinar el 53,5% de l'impacte indirecte i induït generat per l'última edició de la regata en la Comunitat Valenciana.

Per part seua, Johan Salén, director general de The Ocean Race, ha remarcat que “és un gran plaer poder anunciar la inclusió d'Alacant en The Ocean Race Europe enguany”, i ha considerat que aquesta decisió “és natural, en ser Alacant la nostra base i el port d'eixida de la volta al món de les últimes edicions i de les pròximes també”. Salén ha explicat que la vela oceànica “té la seua centre en Europa, però no hi ha un esdeveniment europeu hui dia. Aquest és un concepte, pensat per al llarg termini la primera edició del qual serà enguany però que es desenvoluparà en edicions futures i amb idea de dur-lo a terme cada quatre anys”. Així, la primera edició de la regata comptarà amb dues classes de vaixells, els IMOCA 60 d'alta tecnologia, i els VO65 que ja van disputar l'última volta al món, visitarà 4 ciutats europees i una de les 2 classes, els VO65, disputarà a més un Pròleg pel Bàltic.

A més, ha comentat, “The Ocean Race Europe ajudarà a promoure el nostre projecte de sostenibilitat i alguns vaixells portaran instrumentació a bord per a recopilar dades sobre l'estat de les mars, importants per a la comunitat científica”. Estefanía Esteve, directora financera de The Ocean Race, ha agraït a totes les entitats col·laboradores la seua participació per a fer possible aquest esdeveniment. “Malgrat les dificultats marcades per les circumstàncies sanitàries, que impossibilitaran comptar amb un Race Village ni amb altres actes participatius com en l'Eixida de la Volta al món, sí que hi haurà actes virtuals on la sostenibilitat i la innovació seran elements clau”.

Sobre aquest tema, ha avançat Esteve, “esperem que el poder veure els vaixells a la seua arribada i abans de posar rumb a Gènova siga atractiu per als veïns i els visitants”. Per a això, les oficines de la seu “seran l'epicentre tant de la gestió de la regata com de l'operació mediàtica i preveiem un impacte turístic i econòmic per a la ciutat d'Alacant”.

Antonio Rodes, ha agraït a totes les parts la seua implicació en aquesta nova fita nàutica, tants els presents en la trobada informativa com la resta, inclosos l'Autoritat Portuària d'Alacant (APA) i la Fundació Alacant Port d'Eixida.

Rodes ha ressaltat la importància del Port d'Alacant com a “gran espai urbà, que en bona part està lligat a The Ocean Race ja consolidada a Alacant, i que es troba immers en un procés de transformació al qual estan contribuint també iniciatives com aquesta regata i l'impuls que ofereix la Conselleria d'Innovació a través de Districte Digital Comunitat Valenciana”.

D'igual manera, Rodes ha valorat aquest nou circuit europeu com una fita que “donarà una certa continuïtat a la pròxima edició de la Volta al Món, que va quedar ajornada per la COVID-19, i que, ha avançat “serà encara millor que l'anterior, que va eixir francament bé”. En aquesta mateixa línia, la vicealcaldessa i edil de Turisme d'Alacant, en la seua intervenció, ha valorat la importància d'un esdeveniment eminentment turístic per a Alacant, ciutat “oberta, moderna i amb grans mires cap a un futur turístic sostenible i tecnològic”.

REGATA PARTICIPATIVA ‘TROFEU DE FOGUERES’

Finalment, Miguel López, qui a més és vicepresident de la Real Federació Espanyola de Vela, ha assenyalat que en el Real Club de Regates d'Alacant “estem orgullosos de formar part d'aquest esdeveniment, i ens posem a la disposició de l'organització per a oferir tot el que siga a la nostra mà perquè aquesta regata arribe als alacantins i siga un gran èxit”. Per això, ha indicat que “quan rebem la invitació per a formar part d'aquest gran esdeveniment, vam saber que teníem la responsabilitat d'aportar el nostre Know-how, en la promoció i realització d'esdeveniments nàutics de rellevància internacional. Sobretot, en una regata amb tant d'impacte per a la nostra ciutat”. “Per a aqueixes dates el RCRA ha organitzat una regata que enguany coincidirà amb l'eixida de The Ocean Race Europe i que servirà d'unió de la nostra flota de ORC amb les tripulacions participants en la primera edició de la regata europea. D'aquesta manera, complim amb la labor d'acostar la vela a la ciutat d'Alacant, una cosa en la qual portem treballant des de fa més de 100 anys”.