Actualidad Noticias Pedro Adán es corona com a campió autonòmic de Optimist en el Club Nàutic de Santa Pola

Pedro Adán es corona com a campió autonòmic de Optimist en el Club Nàutic de Santa Pola

Vela lleugera
09 maig 2021
90 joves regatistes han competit pel títol autonòmic durant dues jornades en el camp de regates santapoler
FVCV
FVCV
Club Náutico Santa Pola

Englobat en el XXVIII Memorial 10 de maig, el Club Nàutic de Santa Pola ha acollit aquest cap de setmana a 90 regatistes de 10 clubs nàutics de la Comunitat Valenciana per a premiar als millors de la classe Optimist en les seues categories Sub16 i Sub13. Un vent de sud que oscil·lava entorn als 10 nusos ha permés a la jove flota completar les 6 mangues del Campionat Autonòmic.

La junta directiva del club santapoler i tota la seua marineria han sigut un exemple de bona organització i compliment de les mesures sanitàries durant dos caps de setmana consecutius en les diferents modalitats de vela lleugera que han disputat pel títol autonòmic.

 

L'or de la classificació absoluta de Optimist es queda a Santa Pola amb Pedro Adán

Pedro Adán, del Club Nàutic de Santa Pola, s'emporta el títol autonòmic de Optimist en la categoria Sub16 gràcies a dos primers, un tercer, un quart i un cinqué. Per davall, amb un segon lloc, es troba un dels representants espanyols al Campionat Europeu de Optimist, Carlos Espí, amb un total de 14 punts i, trepitjant-li els talons, Fernando Puig amb tan sols un punt més s'emporta el bronze per al Real Club Nàutic de Dénia. Aquest mateix podi es manté per a la classificació absoluta masculina i per a la Sub16. A més, la família Ruíz ha premiat al campió autonòmic, Pedro Adán, amb el trofeu de la caravel·la.

 

Blanca Ferrando lidera la classificació absoluta femenina de Optimist

Encapçalant la classificació femenina amb 62 punts està Blanca Ferrando, una altra de les representants espanyoles per al Campionat Europeu de Optimist que també lidera la classificació femenina Sub13. En un segon lloc absolut amb 70 punts Lucy Crosbie del Club Nàutic de Xàbia i en un tercer lloc, amb un total de 76 punts, Irene de Tomás del Real Club Nàutic de València.

 

Carlos Sánchez i Blanca Ferrando s'emporten el títol autonòmic Sub13

El jove del Real Club de Regates d'Alacant, Carlos Sánchez, ha aconseguit l'or en la categoria Sub13 masculina sumant 36 punts després de completar les 6 magues i aplicar el descarte. En un segon lloc es troba Miguel Gómez, seguit pel seu company del Real Club Nàutic de Torrevieja, Leo Griñán.

La jove del Real Club Nàutic de València, Blanca Ferrando, continua omplint el seu palmarés amb la victòria femenina en Sub13. En un segon lloc es troba Vivienne Alonso, del Club Nàutic de Xàbia, i el bronze es queda en el club santapoler amb María Fenoll.

 

Reconeixement als tres representants valencians per al Campionat d'Europa

Abans que començara el lliurament de premis, la classe AECIO, amb Javier Clement com a representant a la Comunitat Valenciana, ha premiat als joves regatistes valencians que representaran a Espanya en el Campionat Europeu de Optimist que se celebrarà en Puerto Sherry. Blanca Ferrando i Carlos Espí, del Real Club Nàutic de València, i Ramón de la Serna, del Club Nàutic de Santa Pola. Cadascun d'ells ha rebut aquest reconeixement en forma de premi de la mà dels seus entrenadors.

 

Homenatge als regatistes que ascendeixen a altres modalitats juvenils

Un any més, la celebració d'aquest campionat serveix d'homenatge perquè l'Associació de la classe Optimist de la Comunitat Valenciana desitge un gran futur als seus integrants que, a causa de la seua edat, passen a altres classes juvenils. En el mateix acte de lliurament de premis, els entrenadors de cada club nàutic han fet lliurament d'un reconeixement als seus ja no tan joves regatistes.