Actualidad Noticias Marcador Esportiu | Els regatistes de la FVCV es pengen 8 medalles nacionals aquest cap de setmana

Marcador Esportiu | Els regatistes de la FVCV es pengen 8 medalles nacionals aquest cap de setmana

Resultats
13 febr. 2023
FVCV

Aquest cap de setmana hem donat el tret d'eixida a la Comunitat Valenciana Olympic Week que està celebrant la que ja és la seua octava edició.

Amb més de 600 esportistes inscrits i 23 modalitats de vela lleugera en competició, aquesta edició s'ha configurat com una de les més multitudinàries i rellevants, perquè a més de l'alta participació, durant els huit dies de celebració, hi ha en joc cinc títols nacionals i internacionals.

Ha sigut aquest primer cap de setmana de regata quan s'ha disputat el Campionat d'Espanya d'ILCA6 en el Real Club Nàutic Torrevieja i la Copa d'Espanya de 29er en el Real Club Nàutic València.

I huit medalles nacionals s'han quedat a casa perquè una vegada més, els regatistes de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana han estat al màxim nivell lluitant, en cada parcial, per entrar en el top tres d'aquests títols nacionals.

Mateo i Simón Codoñer líders de principi a fi en la Copa d'Espanya de 29er

Un dels grans títols que ha englobat aquesta VIII Comunitat Valenciana Olympic Week ha sigut la Copa d'Espanya de 29er on més d'una vintena de vaixells, procedents de tot el territori nacional, han estat competint per aquesta prestigiosa Copa en el Real Club Nàutic de València.

I ha sigut allí, on els germans Mateo i Simón Codoñer, clars aspirants al títol, han dominat la regata de principi a fi. No donant treva als seus rivals es van agenciar ja des de la jornada inaugural una còmoda i avantatjada primera posició que no han soltat en cap moment i així s'han penjat la medalla d'or de la Copa d'Espanya de 29er, tant en la classificació general com en u19.

Més renyida ha estat la classificació en categoria femenina on les posicions s'han anat intercalant prova rere prova. Però finalment, la tripulació de la FVCV formada per Sara i Isabel Momplet, han aconseguit entrar en llocs de podi amb una lluitada tercera posició.

I a més d'aquests títols individuals també hi havia en joc la Copa d'Espanya de 29er per Autonomies, on la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana ha sigut la gran vencedora i la flota de 29er de la FVCV ha deixat l'or a casa.

Adriana Castro: plata i bronze en el Nacional d'ILCA6

L'altre gran títol que s'ha posat en joc, aquest cap de setmana la Comunitat Valenciana Olympic Week, ha sigut el Campionat d'Espanya d'ILCA6 que s'ha desenvolupat en el Real Club Nàutic Torrevieja reunint l'elit nacional d'aquesta classe olímpica.

Durant quatre dies la flota ha pogut sumar un total de 10 parcials en els quals Adriana Castro, laseristes del Pla Nacional de Tecnificació Esportiva de la Real Federació Espanyola de Vela, ha sabut mantindre's en la línia de la regularitat i així penjar-se dues medalles nacionals en aquest campionat: la medalla de bronze en u21 i la de plata en u19.

On a més la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana s'ha penjat la medalla de bronze en el títol nacional per Autonomies.