Actualidad Noticias El Club Nàutic de Xàbia va inaugurar la temporada de Vela Infantil aquest cap de setmana

Vela Infantil

13 set. 2022
La primera prova de la Copa Autonòmica de la FVCV va comptar amb bones condicions de vent que van permetre completar les sis proves previstes
FVCV
Jávea

Conclou amb èxit la primera prova de la Copa Autonòmica de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana en el Club Nàutic de Xàbia, seu d'aquest primer lliurament de les huit previstes per als Optimist A de la Comunitat.

Després d'un cap de setmana amb bones condicions de vent en la badia de Xàbia, que va permetre completar el programa previst per comité amb sis proves al llarg de les dues jornades, Blanca Ferrando (RCNV) aconseguia la victòria de Optimist A en la general de sub-16 i en la classificació femenina. La regatista va collir dos triomfs parcials, un tercer, un quart, un sisé i un nové lloc, resultat del qual es va desprendre després d'aplicar el descarte previst.

El segon lloc va ser per al seu company del Real Club Nàutic de València, Eduardo Reyes, qui es va emportar el triomf en sub- 16 masculí. Per part seua, José Eugenio Ribelles (RCNA) va ser tercer en la general i segon en la classificació masculina. I tancant el top3 masculí el regatista del Club Nàutic de Xàbia, Mateo Carbonell.

Quant al podi femení, María Fenoll (CN Santa Pola) es va emportar la plata en una competició molt renyida. La tercera plaça després de dos dies de competició va ser per a Carlota Gómez (CN de Xàbia), qui coneixia molt bé el camp de regates.

Per part seua, la categoria sub-13 va estar dominada pels locals Raúl Martínez i Liam Woods tots dos del CN Xàbia, que van acabar primer i segon, respectivament. Al costat d'ells tancant el podi va estar el regatista del Real Club Nàutic de Torrevieja, Juan Francisco Chumilla. En la classificació femenina Valentina Belsa, (RCN Torrevieja) s'alçava amb el triomf seguida per Marta Ferrando (RCNV), segona classificada, i Elena Pérez, tercera.

Després de l'èxit d'aquesta cita inaugural, la segona prova per als ‘grans’ serà en el RCN de València (24-25 de setembre), amb l'estrena dels Optimist B. El CN Devesa de Campoamor prendrà el relleu el 22 i 23 d'octubre i li seguiran CN Altea (12-13 novembre); RCR d'Alacant (10-11 desembre). Ja en 2023 la primera cita serà en el RCN de Calp (25-26 març). Un mes més tard, 22-23 d'abril, el CN Campello acollirà la penúltima prova, sent el CN de Santa Pola qui baixarà el teló a la present temporada.

Quant als Optimist B, després de la cita valenciana, el nàutic Devesa Campoamor acollirà la segona prova, coincidint amb els A igual que en les cites d'Altea i Alacant. El CN Benidorm, per part seua, serà seu de la cinquena prova per als B, mentre que el RCN de Dénia (11-12 març) i el RCN Torrevieja (12-13 abril) acolliran els dos últims lliuraments de la temporada.