Actualidad Noticias Iván Pastor i Lucía Reyes noves incorporacions al programa de Tecnificació que enguany compta amb 22 esportistes

Iván Pastor i Lucía Reyes noves incorporacions al programa de Tecnificació que enguany compta amb 22 esportistes

Tecnificació
24 set. 2021
Amb Lucía Reyes com a encarregada del CeTDV i coordinadora de tecnificació i alt rendiment i amb Iván Pastor com a tècnic en iQFoil, la FVCV fa un salt de qualitat en el seu propòsit d'impulsar la tecnificació i la formació. A més, 22 seran els esportistes que aquesta temporada formen part del CeTDV
FVCV

1. Lucía Reyes | Ja són diverses temporades les que portes vincula al CeTDV i ho has vist evolucionar fins a aconseguir ser reclassificat com a Programa Esportiu de Tecnificació Estatal de Vela, com afrontes l'ésser la coordinadora i encarregada d'aquest centre?

He estat vinculada a aquest projecte des del principi. Aquests últims anys a causa del meu treball amb la RFEV, com a entrenadora de l'Equip Preolímpic vaig haver d'anar disminuint les hores de treball presencial en la base diària d'entrenaments del CeTDV, encara que sempre vaig estar mirant de reüll als esportistes i si algun necessitava consell sempre he estat disposada a ajudar.

Torne amb ganes d'aconseguir que el CeTDV siga un centre de referència, primer a nivell Autonòmic per a ajudar els esportistes de la comunitat a tecnificar-se en les diferents classes i que puguen compaginar els estudis superiors amb la seua temporada esportiva al més alt nivell; en segon lloc, m'agradaria que en uns anys també siga una referència a nivell nacional o fins i tot internacional perquè esportistes destacats puguen vindre a entrenar amb els nostres esportistes.

2. Iván Pastor | Potser coneixem molt més la faceta d'Iván Pastor com a esportista professional que com tècnic, comença per a tu aquesta temporada un nou repte a l'ésser el tècnic d'alt rendiment en iQFoil?

Bé, seguisc en el meu procés de transició d'esportista a entrenador. Continue entrenant-me i navegant en el IQfoil per a entendre millor la classe i poder ser millor entrenador, no em marque objectius… sol poder ser el millor entrenador que puga per a ajudar més als xics del team FVCV i del centre de tecnificació Iván Pastor.

3. Lucía Reyes | Molts esportistes arribaran a la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de fer un pas més en la seua carrera esportiva, com serà el treball que desenvolupareu perquè ells avancen en la seua faceta esportiva des de l'equip intern que formeu part de CeTDV?

Estem tornant a començar a planificar la temporada, començant a tindre les primeres reunions de treball i creant el pla a seguir d'ara en avant.

M'agrada creure que l'esportista és capaç de compaginar la seua vida acadèmica amb la seua vida esportiva, per la qual cosa en el CeTDV intentem adaptar-nos als seus horaris acadèmics, però no és excusa per a fer les seues sessions de treball setmanals. Depenent la setmana estaran planificades més o menys sessions, però mínim tenen 2 sessions al dia, una de treball físic i una altra de treball tecnicotàctic, a més de l'assistència a competicions d'interés.

Vull enfortir el CeTDV establint una metodologia de treball de referència per a poder aconseguir el màxim nivell esportiu des de les etapes juvenils fins al moment del fer el salt a realitzar una campanya olímpica.

4. Iván Pastor | Ja declarada disciplina olímpica, és molt probable que en aquest centre sigues el tècnic dels futurs regatistes que ens representen en les olimpíades, quins seran les teues prioritats a l'hora preparar-los?

El meu objectiu és ser cada dia millor entrenador i ja veurem fins a on puc arribar… per somiar… guanyar l'or olímpic com a entrenador.

5. Lucía Reyes | A més d'esportistes nacionals, el CeTDV en moltes ocasions, rep a equips internacionals que aprofiten les nostres instal·lacions per a entrenar i preparar-se, com nodreix i ajuda això als nostres regatistes?

Tindre la possibilitat que esportistes internacionals o nacionals de primer nivell vengen a entrenar amb els esportistes de la comunitat, ens serveix d'intercanvi de coneixements, augmenta la motivació dels esportistes per a fer el treball diari i sobretot, millora el nivell dels entrenaments. En alguns casos aquests esportistes venen perquè tenim unes condicions per a la pràctica de l'esport de la vela immillorables i a més, no m'agradaria menysprear als esportistes locals, segur que els esportistes que venen també aprenen coses de nosaltres.

6. Iván Pastor | Què és el que més et motiva d'aquesta nova marxa com a tècnic en aquesta modalitat que ara està tan en auge?

Perquè tinc una mica d'enveja sana perquè és una classe olímpica increïble i ja m'hauria agradat que haguera aparegut 10-15 anys abans. És una classe nova i això és un desafiament com regatista i com a entrenador per a descobrir abans que els altres, coses que et facen anar més ràpid i poder guanyar mundials.

7. Lucía Reyes | És alt el nivell d'exigència que hi ha en el CeTDV?, i el nivell dels esportistes?

Enguany el nivell dels esportistes del CeTDV és molt heterogeni, hi ha esportistes destacats a nivell nacional i internacional, amb els quals l'exigència serà màxima; però també ve gent jove amb moltes ganes de millorar i treballar, per als quals el nivell d'exigència continuarà sent màxim, però amb altres barems. La clau serà adaptar-nos a les necessitats de cada esportista.

8. Iván Pastor | Tens algun propòsit que t'agradaria complir com a tècnic dins del CeTDV?

Que els nostres xics estiguen l'any vinent en l'equip preolímpic i ser els millors a nivell nacional. Hi ha potencial i ganes de treballar que és el més important.