Actualidad Noticias Iván Pastor, el ciri que il·lumina el somni olímpic de la FVCV

Iván Pastor, el ciri que il·lumina el somni olímpic de la FVCV

Vela OlímpicaTecnificació
01 des. 2020
'Crec que ara estem en un gran moment amb tot el que tenim, el pla de la FVCV, el projecte FER i el projecte del centre d'entrenament Iván Pastor en el Club Nàutic de Santa Pola donen als esportistes de la Comunitat Valenciana un futur esperançador' I. Pastor
FVCV
FVCV
València

Fa 6 anys va nàixer el Centre de Tecnificació Autonòmic de Vela ‘Petxina’ amb tan sols 10 esportistes i 3 classes: laser, 49er i Finn. Hui dia, compta amb més de 20 esportistes i 3 modalitats: vela lleugera, windsurf i kite i 6 classes. Enguany el Consell Superior d'Esports ha classificat al centre com a Programa Estatal el que implica que València serà el punt d'entrenament de molts regatistes nacionals “la Comunitat Valenciana té una costa increïble amb un règim de vents molt variat i un clima molt bo durant tot l'any. Això fa que siga un lloc perfecte per a una preparació olímpica en vela” confirma l'olímpic Iván Pastor.  

"Que des de la FVCV s'aposte per aquesta mena de projectes és la millor manera d'aconseguir que més esportistes puguen arribar a complir el seu somni, com vaig fer jo, participant en els últims quatre Jocs Olímpics i esperem que l'any vinent siguen els meus cinquens. És fonamental tindre aquest pla perquè ajuda a l'esportista a poder tindre més probabilitats d'èxit" explica el del Club Nàutic de Santa Pola.

Amb quatre jocs olímpics a la seua esquena, s'ha convertit en el ciri que va il·luminant el somni olímpic de la FVCV. Considera que "la federació ara mateix està en un gran moment amb tot el que té: el pla de la FVCV, el projecte FER i el projecte del centre d'entrenament d'Iván Pastor en el Club Nàutic de Santa Pola, li dona als esportistes de la Comunitat Valenciana un futur esperançador i fan que puguem tindre un equip de regatistes en la comunitat que són un referent nacional i internacional" opina.

Sens dubte enguany ha viscut una temporada atípica marcada per la cancel·lació de Tòquio 2020, la qual cosa d'una banda li ha regalat un nou any olímpic i d'on ell ha intentat extraure la part positiva. La situació li ha permés descansar i reinicialitzar per a així poder tindre temps de preparar-se amb la motivació al 100%, una motivació més que necessària per a arribar als Jocs Olímpics amb opcions a medalla.

Encara que encara té per davant dos esdeveniments selectius al març i abril per a classificar-se i adjudicar-se la plaça olímpica, està amb molta il·lusió d'afrontar aquest hivern que es presenta programat amb un bon pla d'entrene, sempre amb la vista posada a Tòquio. “Aquesta temporada ha sigut molt difícil per a tothom, però he aprés que cal tindre els objectius presents, pensar que els campionats no seran cancel·lats i donar tot en els *entrenos com sempre. Si després es cancel·la alguna cosa perquè no passa res, cal seguir avant fins a la pròxima, però almenys no ens quedarem amb el dubte d'i si ho haguera donat tot. Això et fa tindre més determinació i estar amb la motivació alta, encara que moltes vegades és difícil. M'ha costat entendre-ho molts mesos, per a mi els últims 8/9 mesos han sigut una muntanya russa de sentiments però sobretot he aprés molt” conclou Pastor.