Actualidad Noticias Francisco Martínez i José Luis Ruíz del RCNT bronze en el mundial de Flying Dutchman a Altea

13 set. 2021
La tripulació del Real Club Nàutic Torrevieja puja al podi després dels hongaresos Majthenyi i Domokos, i els alemanys Ludtke i Schäfers, sent bronze en el podi del Campionat del Món de FD
FVCV
FVCV
Torrevieja

Els regatistes del Real Club Nàutic Torrevieja Francisco Martínez i José Luis Girón s'han penjat la medalla de bronze en el Campionat del Món de la classe Flying Dutchman, celebrat del 4 a l'11 de setembre en aigües del Club Nàutic d'Altea, en el qual han participat un total de 42 embarcacions. Per la seua part Ginés Romero i Álvaro Egea han quedat en 5é lloc. Justo Gil i José Sánchez del RCN Torrevieja i el CN Altea van ocupar la 7a plaça.

La primera jornada va tindre lloc el dia 6 de setembre, va arrancar amb vents del Sud-est de 7-8 nusos d'intensitat, permetent així celebrar les proves previstes amb recorreguts en format de triangle olímpic. La tripulació hongaresa, formada per Szabolcs Majthenyi i Andras Domokos, marcava la posició. Francisco Martínez Torregrosa i José Luis Ruiz Girón, del RCN Torrevieja, es feien amb el segon lloc; seguits per l'embarcació alemanya tripulada per Kay Uwe Ludtke i Kai Schäfers. La resta de jornades del Mundial es van desenvolupar amb un vent de sud de 8/9 nusos, i a vegades amb vents molt fluixos de 4-5 nusos. Que va ser la tònica de quasi tot el campionat.

Amb el domini de la tripulació Hongaresa i el primer lloc assegurat, les tripulacions d'Alemanya i Espanya continuaven defensant la seua presència en el podi durant el trepidant final. Finalment, la tripulació del Real Club Nàutic es feia amb el tercer lloc del campionat del món, demostrant així el gran nivell que la flota nacional de FD ha adquirit en els últims anys.

Francisco Martínez “Fran” comentava: “Ha sigut un mundial molt llarg. Però sobretot vull destacar la igualtat de la flota, havent-hi només un punt entre el 3r (nosaltres) i el 4-5-6, havent de controlar-los a tots en l'última regata, que va ser d'infart”

Després d'un total de 9 mangues realitzades, tenia lloc el lliurament de trofeus amb presència del president de l'associació internacional de la classe FD, Peter Van Koppen, el president del CN Altea, José Román Zurutuza, el president de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, Carlos Torrado, i l'alcalde d'Altea, Jaume Llinares.