Actualidad Noticias ‘Formar part de la Xarxa d´Escoles és pertànyer a una família de grans amants de l´esport de la Vela’ Leo Frentescu

‘Formar part de la Xarxa d´Escoles és pertànyer a una família de grans amants de l´esport de la Vela’ Leo Frentescu

Entrevistes
04 maig 2021
'Actualment estem treballant en l'oferta de publicitat dels nostres campaments nàutics de dia i amb allotjament' Leo F.
FVCV
FVCV

1. En més de 10 anys com a director de l'Escola de Vela d'Orpesa hauràs vist evolucionar aspectes de la vela, de la docència aplicada a l'esport i, sobretot, hauràs vist créixer l'escola, com heu anat desenvolupant-vos i creixent com a escola i com a centre enfocat a la docència esportiva?

Al llarg de tots aquests anys, es van posar en marxa, un conjunt de projectes concrets: setmanes blaves, campaments nàutics, viatges escolars, cursos i activitats nàutiques d'iniciació i perfeccionament, etc. distribuïts al llarg del curs d'una forma progressiva segons el seu grau de complexitat, adaptant la duració, intensitat i tipus d'activitat a les característiques dels nostres alumnes.

 

2. En quin moment esteu actualment?

 A pesar que estem travessant moments difícils pel tema del Covid, en aquests moments estem treballant en l'oferta de publicitat dels nostres campaments nàutics de dia i amb allotjament.

 

3. Quin creus que és el valor diferencial de la vostra escola? Al final trobar aqueix tret o característica que la faça única és important per a diferenciar-se de la resta.

 Els cursos i activitats nàutiques estan impartits per monitors i tècnics esportius i ex regatistes d'alt nivell.

 

4. Com a director tindràs unes línies sobre les quals treballen tots els monitors i tècnics de l'escola, com enfocau la docència a la vostra escola?, quines metodologies de treball aplicau?

En principi tenim un Pla Director de formació sobre el qual treballem i millorem periòdicament.

 

5. Dins del gran ventall d'activitats que oferiu, teniu una clara aposta pel windsurf per què vau decidir apostar per aquesta disciplina?, Què té Oropesa que li pot fer un enclavament idoni per a la pràctica d'aquesta modalitat de vela?

L'escola de vela del Club Nàutic Orpesa està situada en una les zones més privilegiades de la Costa Flor del taronger, les condicions meteorològiques són idònies per a l'ensenyament d'activitats nàutiques i més per a aquells que es vulguen iniciar en el món del windsurf.

 

 6. A més de cursos i classes enfocades a totes les edats i nivells sou una escola que oferiu campaments interns, és a dir, aglutineu activitats nàutiques per als xiquets amb allotjament i pensió completa i classes d'anglés, com sorgeix aquesta idea de crear els ‘Campaments Flor del taronger.

Campaments Flor del taronger és un campament únic i diferent, perquè té com a meta aconseguir la integració entre tots els participants i la formació de cadascun d'ells com a persona, a través de l'esport, la naturalesa i la convivència amb adults, adolescents i xiquets de diferents edats, capacitats, gèneres, maneres de pensar i nacionalitats.

 

7. Hui dia, cap a on va la vostra escola?, teniu projectes en ment o objectius als quals us agradaria arribar i pels quals treballeu dia a dia?

Hui dia estem treballant a reactivar i enfortir els projectes que ja es van posar en marxa abans de la pandèmia esmentant: viatges escolars i fi de curs per a col·legis i instituts tant de la província de Castelló, com fora de la província i fins i tot fora de la Comunitat Valenciana, a més de buscar possibles col·laboradors o entitats esportives de l'estranger per a possibles intercanvis culturals i esportius.

 

8. Sou una de les més de 50 escoles que formeu part de la Xarxa d'Escoles Homologades de la FVCV, què significa per a vosaltres formar part d'aquesta xarxa d'escoles?

Formar part de la xarxa d'escoles de vela de la Comunitat Valenciana, és pertànyer a una família de grans amants de l'esport de la vela l'objectiu principal de la qual és fomentar la pràctica dels esports i activitats nàutiques en totes les seues modalitats i sobretot la pràctica de la vela lleugera.

 

9. Què us aporta ser part de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana?

Ser part d'una Federació de Vela, significa d'una banda tindre l'aval necessari per a demostrar que la nostra escola de vela i les seues instal·lacions compleix amb tots els requisits de seguretat i funcionament per a rebre l'homologació que es realitza cada any, i per una altra el fet d'haver de treballar conjuntament per un projecte comú en el qual millorar dia a dia.