Actualidad Noticias El Espitos Uno venç en la regata de Cullera

El Espitos Uno venç en la regata de Cullera

Vela lleugera

22 juny 2021
La plata va ser per al Barbablu i el bronze per al Slainte
FVCV
FVCV
Cullera

El veler Espitos Uno, capitanejat per Jeroni Camarena (Club Nàutic d'Oliva), va ser el vencedor del XIX Trofeu Penyeta del Moro, que va organitzar el Club Nàutic de Cullera dissabte passat al migdia.

El podi el van completar dues embarcacions locals: el segon lloc va ser per al Barbablu de Carlos Pavía i el bronze se'l va emportar el Slainte dels germans Alejandro i Marcos Grau.

El camp de regates estava situat entre la Penyeta del Moro, on estava la primera boia; l'Hotel Sicania (segona boia) i la tercera boia estava entre tots dos punts, però mar endins, formant així un triangle. A penes va bufar el vent i tan sols es van aconseguir màximes d'aproximadament 9 nusos, a més la pluja va fer momentàniament la seua aparició, cosa que van agrair els regatistes perquè així el dia no va ser excessivament calorós.

Camarena explica que l'eixida del Espitos Uno no va ser molt bona “però després vam córrer bastant perquè aquest vaixell es defensa molt bé amb vents fluixos”. La primera volta la van fer bastant ràpida i amb el Slainte trepitjant-los els talons. Mentre que, en la segona volta a penes bufava el vent i el veler va ser més a poc a poc.

De fet, Camarena detalla que, una vegada aplicat el ràting en la classificació final (un sistema de temps compensats), li van guanyar al Barbablu per uns pocs segons; el que demostra que la regata va estar molt renyida.

La tripulació vencedora estava formada per 5 regatistes en total, procedents d'Oliva, Gandia i Bellreguard.

Quant a les classificacions per categories, en la classe 1 va guanyar el Sarantín; en la classe 2 va véncer el Tourane i en la classe 3 es va imposar el Barbablu.