Actualidad Noticias El RCN de València guanyador de l´autonòmic per equips de Optimist de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana

El RCN de València guanyador de l´autonòmic per equips de Optimist de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana

Vela lleugeraVela Infantil
28 ag. 2020
Santa Pola ha sigut la seu on s'ha disputat aquest campionat per equips de clubs englobat en el programa esportiu del Trofeu Verge del Loreto
FVCV
FVCV
Club Náutico Santa Pola

Sis equips formats per quatre regatistes, dos xics i dues xiques, s'han donat cita en el Campionat Autonòmic per equips de clubs de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana durant els dies 27 i 28 d'agost en el Club Nàutic de Santa Pola.

Amb un programa dissenyat sota unes estrictes mesures de seguretat i sempre tenint molt presents els protocols, la regata es va inaugurar ahir amb una jornada en format liguilla. Mitjançant Round Robin (sèrie de trobades) competien pel títol regional alguns dels equips més potents de la Comunitat: RCN València, RCR Alacant, RCN Calpe, RCN Dénia, l'amfitrió C.N Santa Pola  i  RCN Torrevieja, vigent campió autonòmic.

Amb un vent del 150, que ha anat in crescendo al llarg del dia fins a aconseguir els dotze nusos, hui s'ha completat el segon Round Robin i s'han disputat les semifinals i finals del campionat. Després de la sèrie de trobades, el RCN de Calp i el RCR d'Alacant quedaven eliminats deixant dos semifinals que enfrontarien d'una banda, al RCN Dénia i CN Santa Pola i per un altre al RCN València i RCN Torrevieja.

Els dianenses i els valencians s'han imposat en unes semifinals programades a tres mànegues. Amb dues victòries consecutives respectivament, el RCN de València i RCN Dénia passaven automàticament a la final mentre que el CN Santa Pola i el RCN Torrevieja lluitarien pel tercer i quart lloc. También a tres mangas se jugarían las finales.

El RCN de València no ha donat treva als seus rivals i s'ha imposat amb un 2-0 adjudicant-se l'or del Campionat Autonòmic per equips de clubs de la FVCV. “Hem tingut el vent perfecte per al nostre equip i ens hem sabut coordinar molt bé” explicava Carlos Espí, capità de l'equip del RCN de València. “És el primer any que el RCNV guanya aquest campionat i estem molt contents amb el resultat” sentenciava.

La plata s'ha anat per al RCN de Dénia que després de lluitar cadascuna de les proves de l'autonòmic ha aconseguit pujar-se al segon escaló de la general.

Més competida ha estat la segona final que ha enfrontat al RCN de Torrevieja i al CN Santa Pola pel bronze del campionat. No ha sigut fins a la tercera i última mànega quan el club torrevejense, vigent campió del títol, ha sentenciat i s'ha adjudicat el bronze de l'autonòmic deixant al CN de Santa Pola en quarta posició.

A les 18.00h ha sigut el lliurament de trofeus que ha comptat amb la presència d'Ana Caso en representació de la FVCV, Javier Clement, secretari autonòmic de AECIO i Pascual Orts, president de Club Nàutic de Santa Pola. Tant la FVCV com el CN de Santa Pola han posat de manifest la importància de mantindre aquesta regata en el calendari de competició. Encara que està sent un any complicat a nivell esportiu i organitzatiu, tenint molt presentes totes les mesures de seguretat i elaborant uns estrictes protocols a aplicar, ha sigut possible mantindre aquesta competició per als més joves en les seues dates inicials.