Actualidad Noticias El Club Nàutic de Santa Pola rep als millors windsurfistes de la Comunitat Valenciana per a competir pel títol autonòmic de la FVCV

El Club Nàutic de Santa Pola rep als millors windsurfistes de la Comunitat Valenciana per a competir pel títol autonòmic de la FVCV

Vela lleugera
29 abr. 2021
Englobat en l'II Gran Premi Honda Esteban Parres, el CN Santa Pola acull aquest cap de setmana el Campionat Autonòmic de la CV de Windsurf & IQFoil
Club Náutico Santa Pola
CN Santa Pola
Santa Pola

Els 50 millors regatistes de Windsurf & IQFoil de la Comunitat Valenciana tenen una cita aquest cap de setmana en el Club Nàutic de Santa Pola. Després de l'èxit obtingut durant el Campionat d'Espanya Juvenil d'aquestes classes, que es va celebrar en setmana santa, el club santapoler s'ha convertit en una seu referent per al windsurf d'alta competició.

És per això que durant el 01 i 02 de maig tornarà a convertir-se en l'epicentre de la vela lleugera celebrant el Campionat d'Autonòmic de Windsurf & IQFoil de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana. Una regata que, englobada en l'II Gran Premi Honda Esteban Parres, atorgarà, d'una banda, els títols de campions autonòmics ja que suposa l'última prova de la Copa Autonòmica que defineix el Ránking final, i per un altre, resultarà decisiva per a confeccionar l'equip autonòmic oficial que representarà a la CV en la Copa d'Espanya de Windsurf & IQFoil que tindrà lloc del 20 al 23 de maig en Port Sherry (Cadis).

Cinc modalitats en competició

Cinc seran les classes que veurem saltar a la mar durant aquests dos dies. Entre els Open Foil seran presents regatistes de la talla de Jose Luís Boronat, Jorge Aranzueque o Javier Clement que hauran de lluitar per aconseguir un bitllet que els porte directes a les competicions nacionals. Seguidament, els Techno 293 quedaran dividits en categories sub15 i sub17. Entre els sub15 la baralla està assegurada de la mà d'Andrea Sira i Pablo Momparler, però no estarà menys renyida la classificació dels sub17 on trobarem a l'actual campiona autonòmica de la classe, Yolanda Clement que haurà d'enfrontar-se a windsurfistas de primer nivell com Sofía Vedrune o Adriana Castro, actual subcampiona d'Espanya. I en categoria masculina, entre els inscrits, l'actual líder del Ránking Carlos Mari i Jacobo Ramón qui el segueix molt de prop.

Una altra de les modalitats que tindrem en competició seran els Techno Plus amb Carlos Sánchez, actual campió d'Espanya i Natalia Blanquer com a esportistes a batre. I finalment, els Raceboard on destaca el veterà Rafa Ros.

Entre deu i quinze nusos s'esperen en el camp de regata

Les condicions meteorològiques s'auguren bones esperant poder completar el total de les proves previstes.

Un ponent que oscil·larà entre els 13 – 15 nusos s'espera per al dissabte on està previst donar el senyal d'atenció a les 12.00h.

El diumenge l'eixida serà a les 11.00h amb un llevant de 10-13 nusos i es posarà l'el fermall final amb el lliurament de premis a les 17.00h.

Tot preparat per a complir amb els protocols sanitaris

Cal remarcar que el club organitzador ha treballat i treballarà durant tota la competició perquè la regata se celebre sota el compliment de tots els protocols sanitaris i de seguretat amb l'objectiu de garantir la protecció de la salut tant de participants com de visitants. Agrair també la col·laboració d'Honda Esteban Parres, empresa compromesa amb els valors de l'esport, que exposarà en les instal·lacions del Club Nàutic les últimes motocicletes de la marca Profunda.

I a totes les entitats que participen com l'Ajuntament de Santa Pola, la Diputació d'Alacant, la FVCV, Falcó Viatges, Bona Proa Escola Nàutica, Sailing Cuack, i Global Sail Solutions.