Actualidad Noticias Descobrint a un President: Arturo Miquel i el Club Nàutic de Xàbia

Descobrint a un President: Arturo Miquel i el Club Nàutic de Xàbia

Institucional

03 set. 2021
"Una part important del nostre pressupost es destina a l'escola de vela i rem" A. Miquel
FVCV
FVCV

1. Coneixem la teua llarga trajectòria vinculat al món de la nàutica, però com inicia aqueixa inquietud pel sector nàutic?

 

Des de molt jove acompanyava al meu avi a navegar per la badia de Xàbia. Encara que el meu pare mai va tindre vaixell de vela, des del principi vaig sentir que la vela era la meua afició. Quan vaig estalviar una mica de diners fent classes particulars, em vaig comprar un 470… I fins hui!

 

2. I, quan vas arribar a la presidència del Club Nàutic de Xàbia, quins objectius et vas marcar?

 

Porte ja més de 14 anys de president. Sense oblidar en cap moment l'objectiu fonamental de tot club nàutic, que és fomentar l'esport de la vela en particular i de tots els esports nàutics en general, jo destacaria com a objectiu especial dels meus primers quatre anys la modernització en la gestió del club i la implantació de procediments comprensibles per tots els socis. Per exemple, a l'hora de traure un vaixell a @varadero o assignar un amarrament, entre altres.

 

A partir de la segona legislatura, el meu objectiu fonamental ha sigut aconseguir la renovació de la concessió, objectiu finalment aconseguit després de 10 anys.

 

3. Mirant amb perspectiva, has aconseguit complir amb aqueixos objectius o has anat abordant altres nous?

 

Crec que tots dos objectius estan aconseguits. El següent repte és escometre les obres associades a la pròrroga de la concessió.

 

4. Com a president, quines fortaleses consideres que posseeix aquest club nàutic?

 

Crec que la situació del club a Xàbia és una de les seues fortaleses per lacantidad de vaixells que atraquen en el nostre club abans de fer el salt a les illes.Una altra de les seues fortaleses és la relació amb el municipi, amb una escola de velaque funciona molt bé, la lliga interescolaren la que participen tots els centroseducativos de Xàbia i moltes altres col·laboracions que seria llarg deenumerar. Finalment, crec que la junta directiva i la gerència amb la qual compta el club són també una de les seues fortaleses.

 

5. Consideres que cap alguna millora per al club?


Per descomptat, tenim moltes limitacions. Quant a espai, a pressupost i a instal·lacions. No cal parar mai d'intentar millorar les coses.

 

6. Recentment heu aconseguit una pròrroga en la concessió de les instal·lacions, què suposa per al club?


Suposa disposar d'una seguretat jurídica que permeta escometre obres necessàries que eren esperades. Entre altres, una nova escola de vela i més metres quadrats per a les flotes de vela lleugera.

 

7. Aquesta concessió de 10 anys, dona peu a realitzar algun projecte a llarg termini?

 

Sí, clar. Com comentava, aquesta renovació de la concessió nospermite realitzar inversions en diferents àrees (Escola de vela, sostenibilitat,seguretat de les instal·lacions…). Hi ha una inversió de diversos milions deeurosasociadaalarenovación.

 

8. A més, conta amb l'Escola de Vela dins del club, quina importància tenen els joves?


Els joves són molt importants per al club, són el nostre futur. Els socis acaben sent socis en nombrosos casos perquè de joves han practicat l'esport de la vela en les nostres instal·lacions. Una part important del nostre pressupost es destina a l'escola de vela i rem.

 

9. Quina és la relació que hi ha entre el club i la Federació?

 

Jo crec que la relació és immillorable des de fa temps. Hi ha hagut una col·laboració i una comunicació molt intensa. Compartim els mateixos objectius.

 

10. I, què us aporta ser un club que forma part de la FVCV?

 

Ens aporta molt. Un club nàutic, l'objectiu social del qual és fomentar la pràctica dels esports nàutics, no pot existir d'esquena a la Federació, de la mateixa manera que la Federació no té raó de ser sense els clubs nàutics. Són com les dues cares d'una mateixa moneda.