Actualidad Noticias L´alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècnic Superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva, rebrà formació en activitats nàutiques.

L´alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècnic Superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva, rebrà formació en activitats nàutiques.

Formació

02 set. 2020
L'IES Conselleria de València i la FVCV han signat un acord per a incloure la vela dins del currículum del curs
FVCV
FVCV
València

La FVCV, a través de la Escola Municipal de Vela, porta molts anys treballant amb diferents instituts de formació professional de la Comunitat Valenciana, incloent les activitats nàutiques dins dels continguts que s'imparteixen tant en el Cicle de Grau Mitjà en Conducció d'Activitats Fisicoesportives en el Mitjà (TECAM) com en el Grau Superior d'Animació i Activitats Fisicoesportives (TAFAD).

Des de l'any 2018 i, amb el canvi de la LOGSE a la LOE, el TAFAD passa a ser conegut com a Tècnic Superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva (TSEAS), Cicle de Grau Superior que podem trobar implantat ja en diferents instituts de la comunitat, entre els quals es troba l'IES Conselleria (València). Després de diversos anys treballant de manera conjunta amb aquest centre educatiu, s'ha arribat a un acord per a incloure la vela dins del currículum del cicle.

Així les coses, es realitzaran nou sessions d'activitats nàutiques, perquè els alumnes del cicle tinguen dins dels seus continguts curriculars matèries com a vela amb vaixell doble, windsurf, paddle surf o piragua, així com les pràctiques necessàries per a l'obtenció de la Llicència de Navegació.

Per a la seua realització, a càrrec del personal fix de la Escola Municipal de Vela durant els mesos de setembre a desembre, la FVCV aconsegueix una vegada més, desestacionalizar la temporada i allargar la mateixa quasi fins al tancament tècnic que es fa al desembre per al descans del personal.

L'Escola Municipal de Vela garanteix que està en condicions de poder gestionar 60 alumnes/as en subgrups d'un màxim de 15 alumnes/as, mantenint protocols de seguretat amb motiu de la COVID-19.

Luis Faguás, Director de la Escola Municipal de Vela, afirma que “esperem que aquesta col·laboració es prolongue en el temps”, i afig que ja se'ls ha traslladat l'oferta a altres centres “que estan veient com adaptar-se al nou format i per a quan facen el canvi de TAFAD a TESEAS poder incloure la vela dins del mòdul d'esports en el medi natural”.

Des de la FVCV continuarem treballant perquè les Escoles de Vela Homologades puguen albergar aquest tipus d'activitats formatives, que permeten desestacionalizar la temporada, oferint als seus equips de tècnics la possibilitat d'allargar la temporada de treball.