Actualidad Noticias Carlos Olsson i Genis Hontoria completen la primera etapa de la Mini Transat - EuroChef 2021

Carlos Olsson i Genis Hontoria completen la primera etapa de la Mini Transat - EuroChef 2021

12 oct. 2021
Els regatistes valencians arriben a la Palma després de 12 dies de travessia i es preparen per a navegar fins a les aigües del Carib
FVCV
FVCV

El 26 de setembre, la flota de 90 embarcacions emprenia el seu viatge des de la costa atlàntica de França amb destinació al Carib, fent una escala a les Illes Canàries. Després de 12 dies de travessia, els regatistes valencians han completat la primera etapa i es troben a la Palma preparant-se per a afrontar l'última part de la seua aventura.

 

Una primera etapa molt exigent amb un fort temporal

L'inici de la travessia va estar marcat per una eixida amb fortes ratxes de vent i, malgrat les encalmades que van esdevindre durant els següents dies, això només seria el preludi del fort front que els esperava als regatistes durant el principi de la seua aventura.

Finalment, a l'altura de Finisterre, el fort temporal va impedir que els regatistes continuaren navegant i van haver de desviar-se al port més pròxim per a evitar les ratxes de fins a 60 nusos que es preveien.

Finalment, a l'altura de Finisterre, el fort temporal va impedir que els regatistes continuaren navegant i van haver de desviar-s'a el port més pròxim per a evitar les ratxes de fins a 60 nusos que es preveien.

 

“La primera prova ha sigut impressionant i l'he acabada en la posició 29” G. Hontoria

El del Club Nàutic de la Vila Joiosa va fer front a nombroses dificultats, entre les quals es trobava el trencament d'una de les bastes de la seua Blue Oscar. “Va ser un moment crític perquè amb tant de vent calia subjectar el masteler d'alguna forma, però el vaig aconseguir solucionar i vaig seguir”. A partir d'ací va anar remuntant posicions fins a arribar a col·locar-se el número 14 i, finalment, ha tancat la primera etapa en la posició 29.

 

“Quan estàs a soles en la mar et vas adaptant a tot” C. Olsson

Travessant dos fronts amb vents en contra i mar creuada, el regatista del Club Nàutic d'Altea es va mantindre ferm en la seua embarcació fins a arribar a posicionar-se entre els 15 primers. Després d'aquests 12 dies de regata, ha aconseguit el lloc número 30 i assegura que està “molt content amb el resultat perquè, a més, dels vaixells del meu tipus he quedat el primer”.

 

Els regatistes valencians es preparen per a la segona etapa

Després de tancar aquesta primera fase de la Mini Transat, els regatistes preparen les seues embarcacions i canvien les seues estratègies per a afrontar una segona etapa que consideren més conservadora i que preveuen afrontar a un ritme més pausat.

 

Continua aquesta aventura amb nosaltres!

La travessia continua i pots seguir-la a través de http://minitransat.geovoile.com/2021/tracker/  i de les nostres xarxes socials.