Actualidad Noticias destacadas El CeTDV Petxina rumb directe al pròxim cicle olímpic

El CeTDV Petxina rumb directe al pròxim cicle olímpic

Tecnificació

30 jul. 2021
‘Fer un pas més i continuar creixent i millorant el nivell de la Tecnificació dels nostres regatistes; al setembre tindrem noves incorporacions en totes les línies per a fer un salt de qualitat’ JM Liceras
FVCV

Esforç diari i constant perquè siga una de les seus de l'Equip Nacional o de l'Equip Youth de la Real Federació Espanyola de Vela. Sota aquesta premissa es treballa des del Centre de Tecnificació de Vela Petxina de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana amb José Manuel Liceras, director esportiu de la FVCV al capdavant. Un projecte ambiciós i il·lusionant que va començar fa ja uns anys com la punta del programa autonòmic de Tecnificació de la FVCV i que, des de llavors, no ha deixat d'evolucionar i de créixer fins a convertir-se en ‘una les referències de qualsevol regatista que vulga continuar fent aqueix pas de qualitat abans d'un Equip Nacional’ ens compta Liceras.

Immersos en plens Jocs Olímpics de Tòquio, l'equip que hi ha darrere del CeTDV Petxina ja va un passet per davant i treballa amb la vista posada a París 2024 ‘a punt d'iniciar un nou cicle olímpic, creiem que cal fer un pas més i continuar creixent i millorant el nivell de la Tecnificació dels nostres regatistes; al setembre tindrem noves incorporacions en totes les línies per a fer un salt de qualitat’ ens compta Liceras.

Perquè ara el rumb el tenen clar i això és primordial. ‘Estem centrats en ILCA, Formula Kite i IQFoil principalment que és on tenim nombrosos regatistes. Això sí, sense oblidar-nos d'altres classes com el 49er i 470’ sentència Jose Manuel.

I la veritat és que, encara que també tenen un gran i il·lusionant treball dins del programa autonòmic amb les classes estratègiques de la Federació per a alimentar la base d'aquestes classes olímpiques, la cerca constant de millores i les altes aspiracions, fan que mai es deixe de treballar per a continuar millorant ‘en els programes autonòmics i estatals, tenint un gran nombre d'entrenaments i concentracions d'esportistes nacionals i internacionals’ conclou J.M.

La humilitat és sens dubte un valor diferencial i l'equip que conforma el CeTDV Petxina és conscient d'això. Per això, sempre des de l'ombra, l'equip pluridisciplinari que trobem en aquest centre treballa per i per a l'esportista. Per a dotar-li de les eines i el suport que necessiten temporada rere temporada.

‘El treball diari està basat en la planificació i el seguiment d'entrenaments tant en aigua com en terra entre 5 i 6 dies a la setmana. A més, els ajudem amb un equip pluridisciplinari (fisio, nutrició, etc.) i amb suport perquè puguen assistir a competicions que estiguen dins de la seua planificació’ concreta Liceras.

Però per a poder desenvolupar projectes i metodologies personalitzades, les places d'accés són limitades. ‘Per a poder accedir, el regatista ha de complir amb uns requisits de resultats o currículum esportiu, que vindrà acompanyat per un projecte esportiu a curt i mitjà termini. Aquestes dues coses principalment són les que més valorem per a l'admissió’ comenta.

La sort de tindre seu a València és una altra història a destacar. El meravellós clima i el camp de regata amb vent tot l'any, a més d'una accessibilitat molt còmoda punt per carretera, tren, ferri i per avió i allotjaments pròxims i econòmics, fan que el CeTDV Petxina, amb una instal·lació sencil.leta i molt còmoda per al regatista, siga una de les més demandades per a concentracions i entrenaments d'equips europeus.